ORDINÆR GENERALFORSAMLING I BEBOERFORENINGEN FOR ØGADEKVARTERET
Tid: Torsdag den 13. marts kl. 19, 2025
Sted: Beboernes Hus, Livøsmøgen 41, 8000 Aarhus C
Til Stede: 40 medlemmer + Bogføringen Ydun ved Hans-Jørgen Jensen-Wettlaufer
Dagsorden:
- Valg af dirigent og referent
- Beretning
- Regnskab 2024 + budget 2025
- Fastsættelse af kontingent
- Indkomne forslag
- Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer for 2 år. På valg Allan Jensen, Bente Gregersen, Jonna Nielsen.
- Valg af mindst 3 suppleanter for 1 år
- Valg af 1 kritisk revisor for 2 år
- Valg af 1 revisorsuppleant for 1 år
- Evt.
Bente Gregersen bød på bestyrelsens vegne velkommen
Ad 1) Vibeke Skjøttgaard blev valgt til dirigent og Poul Gregersen til referent. Vibeke konstaterede, at generalforsamlingen var indkaldt i overensstemmelse med foreningens vedtægter.
Ad 2) Bestyrelsessuppleant Thomas Kruse gennemgik årets gang i foreningen ved hjælp af de plakater, der havde annonceret aktiviteterne. Specielt fremhævede han de altid velbesøgte fællesspisninger, som han så som et kraftcentrum for udvekslingen af ideer og meninger blandt beboerne i kvarteret. Ellers konstaterede han, at vi havde fortsat de traditionelle aktiviteter som forfatteraftner, kvartersvandringer, havedage, koncerter, loppemarkeder, sommerfest, børnekunstuge, lanternefest, Skt. Hansaften, julemarked m.m.
Bestyrelsesmedlem Allan Jensen præsenterede bestyrelsesmedlemmerne og deres arbejdsområder: økonomi, lokaleudlejning, IT, kommunikation, og han gennemgik foreningens arbejdsgrupper, ”Mandagsbanden”, som mødes hver mandag fra kl. 10 -14 og vedligeholder hus og have, ”byggebanden”, som har afsluttet byggeri af skur og hjælper mandagsbanden med dens opgaver, ”Nøddelundsgruppen”, som arbejder med udviklingen af ”Nøddelunden” som grøn oase og aktivitetsområde, ”Torsdagsbanden”, som forbereder weekendens udlejninger og viser interesserede rundt. Som nyt initiativ nævnte han, at de naturvidenskabelige foredrag fra Søauditorierne på Aarhus Universitet nu livestreames og kan ses og høres i Beboerhuset, endelig fremhævede han, at der for øjeblikket arbejdes på at skabe en musikfestival for unge uprøvede talenter, et initiativ, der har fået stor opbakning, og som sponseres bl.a. af North Side Festival og af Nordeafonden. Et tiltag, som ses som en mulighed for at styrke ungdommens engagement i Beboerforeningen.
Det blev diskuteret, om de mange udlejninger er i vejen for foreningens egne arrangementer, og om man skal kunne booke 1 år ud i fremtiden. Det blev overladt til bestyrelsen, at tænke over dette.
Beretningen og bestyrelsen modtog ros fra forsamlingen, og beretningen blev enstemmigt vedtaget.
Ad 3) Kasserer Bente Gregersen gennemgik regnskabet, som viste et mindre underskud på 11.480,71 kr. Et underskud, som er genereret at store udgifter til vedligehold af ladcykler, momsregistrering og lønudgifter til husmand, som til sammen har kostet foreningen 158.842 kr. Kassereren anså derfor resultatet som tilfredsstillende, fordi foreningen stadig er ganske velpolstret økonomisk. Hans-Jørgen fra Bogføringen Ydun forklarede, at momsreglerne for foreninger er sådan, at man altid skal svare af udgående moms, men at man ikke altid kan trække indgående moms fra, derfor er momsregistreringen en økonomisk belastning. Forsamlingen tog dette ad notam, og det diskuteredes så, om foreningen skulle beholde ladcyklerne, når de nu havde kostet 28.000,00 kr. i vedligehold. Det forekom at være et vældigt plus for foreningen at have dette tilbud, men måske var det trods alt for dyrt. Forsamlingen overlod det til bestyrelsen at arbejde videre med dette, som under alle omstændigheder skal aftales med ”Norsgades Gadelav”, som er medejere af cyklerne.
Der blev også spurgt til økonomien vedr. jubilæumsbogen. Svaret var, at for nærværende er økonomien i nogenlunde balance, således at salg fremover giver overskud.
Herefter blev regnskabet og budgettet enstemmigt godkendt.
Ad 4) Bestyrelsen foreslog fastholdelse på 100 kr. årligt. Der blev en del debat, hvor det både blev fremhævet, at man burde hæve det til 125 kr., og at det for nogle var for meget. Der skulle måske være mulighed for husstandsmedlemskab. Endelig var der en (filosofisk) debat om, hvor vidt man overhovedet skulle betale kontingent til en forening. Forsamlingen endte med at vedtage at fortsætte med kontingent på 100,00 kr. om året, men at bestyrelsen skulle overveje de fremsatte synspunkter i forsamlingen.
Ad 5) Der var ingen indkomne forslag.
Ad 6) Jonna Nielsen modtog ikke genvalg og blev takket for sit mangeårige bestyrelsesarbejde. Allan og Bente blev genvalgt med akklamation. Bestyrelsen består herefter af Jeppe Guldager, Allan Jensen, Vibeke Skjøttgaard og Bente Gregersen. Bestyrelsen vil på førstkommende bestyrelsesmøde drøfte muligheden for at inddrage en suppleant i bestyrelsen.
Ad 7) Anni Mathiesen, Jonna Nielsen, Gunner Petersen, Lisbeth Nielsen, Dorte Wolff, Simon Peter Bendsen, Thomas Kruse, Michael Sølvstad, Mogens Fiil, Ina Hansen, Søren Redsted blev valgt.
Ad 8) Inger Nielsen blev valgt.
Ad 9) Marianne Glien blev valgt
Ad 10) Forsamlingens talelyst var udtømt;
så dirigenten takkede for god ro og orden.
Poul Gregersen, referent Vibeke Skjøttgaard, dirigent