Huset

Hvad er Beboernes Hus?

Beboerforeningen for Øgadekvarteret har til formål at virke til gavn for og at varetage fælles interesse for kvarterets beboere inden for almene, kulturelle og sociale emner, samt at varetage driften af “Beboernes hus”; endvidere at tilbyde og arrangere aktiviteter under folkeoplysningens område.

Beboerhuset råder over en ca. 600m2 stor bygning fordelt på musikøverum, fest- og mødelokaler. Se alle vores aktiviteter på vores kalender. Vi har desuden ca. 6000m2 udeareal, med æbletræer, bærbuske og græsplæne. Boldbane ved Nøddelunden (Adgang via trappe).

Beboernes Hus er et aktivitets-sted for kvarterets beboere, institutioner og foreninger. Huset er udstyret med (gratis) trådløst internet.

Historien bag huset

Beboerhuset er et hus skabt af beboere til beboere.

Beboernes Hus er et frivilligt styret lokalt kulturhus, der fungerer som samlingssted for alle slags folk i Aarhus Midtby.

Efter en tiltrængt renovering i efteråret 2014 fik vi fine rammer for et blomstrende, aktivt lokalmiljø.

I menuen kan du se mere om Beboerhusets aktiviteter, bestyrelse og om hvordan du kan leje lokaler.

Beboerhuset blev grundlagt i 1973 af Sjællandsgadekvarterets Beboerforening og har siden været centrum for utallige projekter, møder, børnekunst, fester mm. I 1977 fik vi bygningen officielt overdraget af Aarhus Kommune.

Indtil 2012 har vi haft ansatte husmænd til at holde huset åbent, men nedskæringer har betydet at huset nu er 100% drevet af frivillige.

Vi ønsker fortsat at Beboerhuset er åbent for alle. Vi inviterer dig til at komme og bruge huset og deltage i de mange aktiviteter.

Har du et projekt eller ønsker du at være en del af Beboerhuset, så er du velkommen til at kontakte os. Kom forbi så tager vi en snak om hvad, du har lyst til at bruge Beboerhuset til. Vi vil gerne være bydelens JA-hus!